Skip to main content

Är du trött på att spendera för mycket pengar på vardagsprodukter? Undrar du om det finns ett enklare sätt att spara pengar och ändå få kvalitetsvaror? Det kanske finns ett svar på dina frågor – Dollarstore.

Dollarstore är en populär lågpriskedja som erbjuder prisvärda produkter för vardagslivet. Genom att handlaDollarstore kan du hitta allt från tvättmedel och disktabletter till köksgrejer och dekorationer, till förmånliga priser. Men hur kan Dollarstore hjälpa dig att spara pengarvardagen?

Låt oss utforska fördelarna med att handla på Dollarstore och upptäcka hur du kan dra nytta av deras låga priser och spara pengar.

Viktiga poänger:

 • Dollarstore erbjuder låga priser på olika vardagsprodukter
 • Genom att handla på Dollarstore kan du spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten
 • Jämfört med vanliga butiker erbjuder Dollarstore betydligt lägre priser på många produkter
 • Dollarstore har ett brett utbud av produkter till förmånliga priser
 • Andra lågprisbutiker som Rusta och ÖoB kan också vara bra alternativ för att spara pengar

Fördelarna med att handla på Dollarstore

Dollarstore erbjuder låga priser på en rad olika produkter för hemmet och vardagslivet. Genom att handla på Dollarstore kan du spara pengar och få mer för dina inkomster. Du hittar tvättmedel, disktabletter, hygienartiklar och mycket mer till betydligt lägre priser än i vanliga butiker. Dollarstore har även ett brett sortiment av köksgrejer, dekorationer och andra användbara varor till förmånliga priser. Genom att välja Dollarstore som din favoritbutik kan du dra nytta av deras låga priser och spara pengar.

Fördelarna med att handla på Dollarstore:

 • Låga priser på olika produkter för hemmet och vardagslivet
 • Möjlighet att spara pengar och få mer för inkomsterna
 • Brett sortiment av tvättmedel, disktabletter, hygienartiklar och mer till förmånliga priser
 • Prisvärda köksgrejer, dekorationer och andra användbara varor

“Dollarstore erbjuder låga priser och betydligt mer för kundernas inkomster. Genom att välja Dollarstore som din favoritbutik kan du dra nytta av deras låga priser och spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten.”

Besökare som handlar på Dollarstore kan njuta av ett omfattande utbud av prisvärda produkter. Dess låga priser möjliggör en budgetvänlig shoppingupplevelse där kunderna kan spara pengar utan att tumma på kvalitén. Genom att handla på Dollarstore kan man säkerställa att ens vardagliga behov tillgodoses till förmånliga priser.

Produkt Pris på Dollarstore Pris i vanliga butiker
Tvättmedel (4,5 kg) 50 kr Upp till 50 kr för mindre förpackningar
Disktabletter (90 tabletter) 70 kr Upp till 50 kr för 30 tabletter

Varför välja Dollarstore för vardagsinköp?

När du väljer Dollarstore för dina vardagsinköp kan du dra nytta av deras konkurrenskraftiga priser och spara pengar. Dollarstore erbjuder ett brett utbud av produkter som du behöver för vardagen, inklusive tvättmedel, disktabletter, hygienartiklar och mycket mer. Genom att handla på Dollarstore kan du minska dina utgifter och få mer för dina pengar. Dessutom kan du hitta fina köksgrejer, dekorationer och andra användbara varor till överkomliga priser. Genom att välja Dollarstore för dina vardagsinköp kan du spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten.

Bland fördelarna med att handla på Dollarstore finns:

 • Breddat utbud av produkter till förmånliga priser.
 • Prisvärda alternativ för viktiga vardagsprodukter.
 • Möjlighet att spara pengar på vardagsinköp.
 • Kvalitetsvaror till överkomliga priser.

Dollarstores erbjudanden på vardagsprodukter gör det möjligt för dig att få mer för dina pengar. Genom att handla på Dollarstore kan du spara pengar och samtidigt köpa de nödvändiga varor som behövs för din vardag. Varför betala mer när du kan få samma kvalitet till ett lägre pris?

Så nästa gång du behöver göra dina vardagsinköp, tänk på Dollarstore och dra nytta av deras förmånliga priser. Du kommer inte bara spara pengar, utan också få högkvalitativa produkter till ett överkomligt pris.

Produkt Pris på Dollarstore Pris i vanliga butiker
Tvättmedel (4,5 kg) 50 kr Upp till 50 kr för mindre förpackningar
Disktabletter (90 tabletter) 70 kr Upp till 50 kr för 30 tabletter
Hygienartiklar Förmånliga priser Högre priser

Prisjämförelse: Dollarstore vs vanliga butiker

En prisjämförelse mellan Dollarstore och vanliga butiker visar på de betydligt lägre priserna som erbjuds på Dollarstore. Genom att välja att handla på Dollarstore kan du spara pengar på dina vardagsinköp. Här är några exempel på prisjämförelser:

Tvättmedel

På Dollarstore kostar ett tvättmedel på 4,5 kilo endast 50 kronor. I vanliga butiker kan det kosta upp till 50 kronor för mindre förpackningar.

Disktabletter

Dollarstore erbjuder 90 disktabletter för 70 kronor, medan vanliga butiker kan ta upp till 50 kronor för en mindre förpackning med endast 30 tabletter.

Genom att välja Dollarstore som din favoritbutik kan du få samma produkter till ett lägre pris och därmed spara pengar på dina vardagsinköp.

Prisjämförelse mellan Dollarstore och vanliga butiker

Produkt Dollarstore Vanliga butiker
Tvättmedel (4,5 kg) 50 kr Upp till 50 kr för mindre förpackningar
Disktabletter (90 tabletter) 70 kr Upp till 50 kr för 30 tabletter

Breddat utbud av produkter på Dollarstore

Dollarstore erbjuder inte bara prisvärda produkter för vardagslivet utan har även ett brett sortiment av andra varor. Här kan du hitta köksgrejer, som vaser, skålar och förpackningar, till överkomliga priser. Ibland får de in riktigt fina produkter från kända märken som Kosta Boda och säljer dem till bra pris. Utöver köksgrejer har Dollarstore även andra användbara varor, som ljus och dekorationer, till förmånliga priser. Genom att utforska Dollarstores utbud kan du hitta produkter som du behöver till ett betydligt lägre pris än i andra butiker.

Kategori Exempel på produkter
Köksgrejer Vaser, skålar, förpackningar
Fina produkter Kända märken som Kosta Boda
Ljus och dekorationer Ljus i olika färger och former, dekorationer till hemmet

Rusta, ÖoB och andra lågprisbutiker

Utöver Dollarstore finns det andra lågprisbutiker som kan erbjuda bra och billiga produkter. Exempelvis Rusta och ÖoB är populära butiker där du kan hitta prisvärda varor för vardagen. Genom att jämföra priserna och utbudet mellan dessa olika lågprisbutiker kan du hitta de bästa erbjudandena och spara pengar.

Jämförelse av lågprisbutiker
Butik Prisnivå Utbud
Rusta Låg Brett utbud av produkter för hemmet, trädgården och fritiden
ÖoB Låg Varierat sortiment inklusive livsmedel, städprodukter, kläder och leksaker

Dessa lågprisbutiker lockar kunder med sina förmånliga priser och konkurrenskraftiga utbud. Rusta erbjuder ett brett sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. ÖoB har ett varierat utbud som inkluderar allt från livsmedel och städprodukter till kläder och leksaker. Genom att utforska dessa lågprisbutiker kan du hitta de bästa erbjudandena och spara pengar på dina inköp.

Peter Ahlberg – grundaren av Dollarstore

Peter Ahlberg är grundaren av Dollarstore och etablerade den första butiken år 1999. Han inspirerades att starta Dollarstore efter en resa till Kina där han undrade varför handlarna tog ut så höga priser för sina varor. Sedan dess har Dollarstore vuxit och har nu över 130 butiker runtom i Sverige. Ahlberg har spelat en ledande roll i att skapa Dollarstore-andan med fokus på affärsmannaskap och låga priser.

Peter Ahlberg - grundaren av Dollarstore

Hans vision var att erbjuda prisvärda produkter av god kvalitet till svenska hushåll. Genom att utnyttja sina affärsfärdigheter och förhandla direkt med leverantörer kunde Peter Ahlberg erbjuda dessa produkter till konkurrenskraftiga priser. Dollarstore har sedan dess blivit en populär destination för dem som vill spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten.

“Jag ville skapa en butik där alla kunde handla och känna att de fick mycket för pengarna. Att erbjuda låga priser är en av grundpelarna i Dollarstore-konceptet.”

Peter Ahlberg har dedikerat sin karriär till att expandera Dollarstore och göra varumärket tillgängligt för kunder över hela landet. Med över 20 års erfarenhet och expertis inom detaljhandelsbranschen har han varit en nyckelfigur i att driva framgången för Dollarstore och dess tillväxt.

Genom att erbjuda låga priser och ett brett sortiment av produkter har Dollarstore blivit ett populärt val för svenska konsumenter. Peter Ahlbergs grundläggande vision och engagemang för att erbjuda prisvärda varor har bidragit till att forma Dollarstore till vad det är idag – en av Sveriges mest framstående lågpriskedjor.

Anders Kind – nuvarande vd för Dollarstore

Anders Kind är den nuvarande vd:n för Dollarstore. Han kom till företaget efter att ha haft olika befattningar inom Rusta, inklusive business- och range director samt supply chain director.

Kind har beskrivit Peter Ahlbergs roll för företaget som avgörande och lovade att bevara Dollarstore-andan och fortsätta erbjuda låga priser och en positiv kundupplevelse. Under Kind ledning har Dollarstore fortsatt att vara en framgångsrik lågpriskedja.

Anders Kind har spelat en nyckelroll i att driva och vidareutveckla Dollarstore, och hans erfarenheter från tidigare befattningar inom lågprisbranschen har varit till stor nytta för företaget. Med sin starka drivkraft och förmåga att leverera resultat har Kind fortsatt att positionera Dollarstore som en konkurrenskraftig och populär lågpriskedja på marknaden.

Försäljning och ekonomi för Dollarstore

Dollarstore har visat sig vara en framgångsrik lågpriskedja med imponerande försäljningssiffror och en stark ekonomi. För räkenskapsåret som avslutades den 31 januari 2023 rapporterade företaget en omsättning på 4,2 miljarder kronor och en vinst på 162 miljoner kronor. Dessutom uppgick tillgångarna till hela 1,5 miljarder kronor. Dessa imponerande siffror visar tydligt Dollarstores popularitet och lönsamhet som en ledande lågpriskedja.

Genom att erbjuda prisvärda produkter för vardagslivet har Dollarstore lockat till sig en bred kundbas och skapat en stark position på marknaden. De låga priserna lockar både ekonomiskt medvetna konsumenter och de som letar efter budgetalternativ. Dollarstore har lyckats balansera konkurrenskraftiga priser med hög kvalitet och på så sätt upprätthålla goda försäljningssiffror.

Dollarstores starka ekonomi gör det möjligt för företaget att investera och expandera, vilket i sin tur ger ännu fler kunder tillgång till deras prisvärda sortiment. Deras lönsamhet och försäljningssiffror är ett tydligt bevis på framgången för deras affärsmodell.

Dollarstore blir sålt till Tokmanni

Dollarstore blev nyligen sålt till den finska lågpriskedjan Tokmanni. Prislappen för affären var drygt 170,4 miljoner euro, vilket motsvarar cirka två miljarder kronor. Trots försäljningen är Dollarstore fortfarande en populär butikskedja i Sverige som erbjuder prisvärda produkter för vardagslivet.

dollarstore

Dollarstore Tokmanni
Antal Butiker 130+ 200+
Omsättning (miljoner euro) 400+ 1 500+
Tillgångar (miljoner euro) 150+ 700+

Peter Ahlbergs lön och tillgångar efter försäljningen

Efter försäljningen av Dollarstore hade grundaren Peter Ahlberg en fastställd förvärvsinkomst på 763 500 kronor under 2022 enligt handlingar från Skatteverket. Han hade också ett överskott av kapital på 375 130 kronor samma år. Ahlbergs lön och tillgångar visar på den ekonomiska framgången för Dollarstore och dess grundare.

Peter Ahlberg – Grundaren av Dollarstore

“Efter försäljningen av Dollarstore hade grundaren Peter Ahlberg en fastställd förvärvsinkomst på 763 500 kronor under 2022.”

Inkomst 2022
Förvärvsinkomst 763 500 kronor
Överskott av kapital 375 130 kronor

Peter Ahlbergs lön och tillgångar efter försäljningen av Dollarstore visar på den ekonomiska framgången för både honom själv och företaget. Med en betydande förvärvsinkomst och ett överskott av kapital har Ahlberg säkerställt sin ekonomiska position och belyst sin betydande roll som grundare av den framgångsrika lågpriskedjan. Dessa siffror visar på den finansiella framgången för både Dollarstore och dess grundare och solidifierar deras ställning som ledande inom branschen.

Populära lågprisbutiker rustar upp mot dagligvaruhandeln

Lågprisbutiker som Rusta och Normal utmanar den traditionella dagligvaruhandeln och tar marknadsandelar. Enligt siffror från GFK har dessa lågprisbutiker vunnit popularitet genom sitt kundfokus på pris och varierande utbud. Detta innebär att dagligvarubutiker behöver fokusera mer på prisupplevelsen och erbjuda konkurrenskraftiga priser för att inte tappa marknadsandelar. Genom att vara medveten om utvecklingen inom lågprisbutikerna kan du dra nytta av deras förmånliga priser och spara pengar på dina inköp.

FAQ

Hur kan man spara pengar genom att handla på Dollarstore?

Genom att handla på Dollarstore kan man dra nytta av deras låga priser på olika produkter för vardagslivet. Genom att utnyttja deras erbjudanden kan man minska sina utgifter och spara pengar.

Vilka fördelar finns det med att handla på Dollarstore?

När man handlar på Dollarstore kan man spara pengar och få mer för sina inkomster. De erbjuder ett brett sortiment av produkter för hemmet och vardagslivet till förmånliga priser.

Varför bör man välja Dollarstore för sina vardagsinköp?

Genom att välja Dollarstore för sina vardagsinköp kan man dra nytta av deras konkurrenskraftiga priser och spara pengar. De erbjuder ett brett utbud av produkter som man behöver för vardagen.

Vilka produkter finns det på Dollarstore?

På Dollarstore hittar man produkter som tvättmedel, disktabletter, hygienartiklar, köksgrejer, dekorationer och andra användbara varor till förmånliga priser.

Hur jämförs priserna mellan Dollarstore och vanliga butiker?

En prisjämförelse visar att Dollarstore erbjuder betydligt lägre priser på många produkter, som tvättmedel och disktabletter, jämfört med vanliga butiker.

Finns det andra lågprisbutiker liknande Dollarstore?

Ja, exempelvis Rusta och ÖoB är populära lågprisbutiker där man kan hitta prisvärda varor för vardagen.

Vem är grundaren av Dollarstore?

Grundaren av Dollarstore är Peter Ahlberg som etablerade den första butiken år 1999.

Vem är den nuvarande vd:n för Dollarstore?

Den nuvarande vd:n för Dollarstore är Anders Kind.

Vad är försäljningen och ekonomin för Dollarstore?

För räkenskapsåret som avslutades den 31 januari 2023 hade Dollarstore en omsättning på 4,2 miljarder kronor och en vinst på 162 miljoner kronor. Dess tillgångar uppgick till 1,5 miljarder kronor.

När blev Dollarstore sålt till Tokmanni?

Dollarstore blev nyligen sålt till den finska lågpriskedjan Tokmanni.

Hur påverkades Peter Ahlbergs lön och tillgångar efter försäljningen?

Efter försäljningen hade Peter Ahlberg en fastställd förvärvsinkomst på 763 500 kronor under 2022. Han hade också ett överskott av kapital på 375 130 kronor samma år.

Hur påverkar lågprisbutiker som Rusta och Normal dagligvaruhandeln?

Lågprisbutiker som Rusta och Normal utmanar den traditionella dagligvaruhandeln och tar marknadsandelar genom sitt kundfokus på pris och varierande utbud.

Leave a Reply