Skip to main content

Elbolagen bemannar sig för att förbereda sig på inflödet av kundförfrågningar

December är en månad med festligheter och firande, men det är också en månad med hög elförbrukning. Med julen i full gång och de kallare temperaturerna utanför brukar svenskarna förbruka mer el under denna månad än någon annan tid på året. Tyvärr väntas årets elräkningar för december bli mycket högre än tidigare år, tack vare en kombination av kallt väder och rekordhöga elpriser.

Elbolag som Eon, Vattenfall och Fortum förbereder sig för det värsta när de rustar sig för att ta emot en ström av kundförfrågningar och problem. Enligt Lena Berglund från Eons pressjour har företaget utökat personalstyrkan i sin kundtjänst för att kunna hantera det stora antalet samtal som de förväntar sig att få. Kunderna varnas dock för att det fortfarande kan bli långa väntetider för att tala med kundtjänstmedarbetare.

Många hushåll har svårt att betala sina räkningar, och Eon uppmanar kunderna att kontakta dem om de har problem med att betala. Berglund råder kunderna att se över sina räkningar och att ta kontakt med företaget för att upprätta en betalningsplan eller andra lösningar som kan hjälpa dem att hålla jämna steg med sina betalningar.

De flesta kunder som kontaktar Eon och Vattenfall vill ha praktiska råd om hur de kan minska sin elförbrukning och sänka sina räkningar. Enligt Lars Ejeklint, klimatcoach på Vattenfall, finns det alltid sätt att minska elförbrukningen, till exempel genom att stänga av golvvärmen och använda en matta i stället. Ejeklint tillägger att Vattenfall sedan förra året har lyft fram olika möjligheter för kunderna att spara på elförbrukningen.

Överlag är elbolagen medvetna om den ekonomiska börda som höga elräkningar kan ha på hushållen och gör sitt bästa för att ge kunderna praktiska råd och stöd. Trots de utmaningar som de står inför är de fortfarande fast beslutna att hjälpa sina kunder att minska sina elräkningar och sin energiförbrukning. Så om du är en av de svenskar som förbereder dig för en chockerande elräkning, kom ihåg att du inte är ensam och att det finns hjälp att få.

Även elfirmor i Stockholm förväntas vara fullbokade i år, här är bolagen enligt följande

  1. Elinstallationer & Elektriker Stockholm – https://elinstallationerstockholm.nu/
  2. Elkontakten i Sverige AB – https://elinstallation.nu/
  3. Laddstolpar Stockholm – https://laddstolparstockholm.com/

Leave a Reply