Skip to main content

Kommer Apple att slå igenom igen med deras senaste telefon? iPhone 14 hävdas vara fulladdad med revolutionerande funktioner som förändrar sättet vi kommunicerar och upplever våra appar på. Men vilka är dessa spännande nya funktioner som gör iPhone 14 till årets måste-ha? Läs vidare för att ta reda på det!

Nyckelpunkter:

 • iOS 17 introducerar stora uppdateringar till Telefon, FaceTime och Meddelanden-apparna.
 • Telefon-appen erbjuder nu personliga Contact Posters och Live Voicemail.
 • FaceTime inkluderar stöd för ljud- och videomeddelanden samt reaktioner.
 • Meddelanden-appen får en ny upplevelse av emojimärken och Live Stickers.
 • AirDrop och NameDrop gör det enklare att dela innehåll med andra användare.
 • Autokorrigeringen och dikteringsfunktionen har förbättrats för en smartare textinmatning.
 • StandBy visar översiktsinformation när iPhone ligger på laddning.
 • Journal-appen ger användare möjlighet att skriva dagbok och uttrycka tacksamhet.
 • iOS 17 innehåller även andra förändringar i Safari, App Store och Hälsa.
 • iPhone 14 finns tillgänglig till olika priser och abonnemangsalternativ.
 • Det finns olika iPhone 14-modeller att välja mellan beroende på ens preferenser och behov.

Stor uppgradering av Telefon-appen

Telefon-appen har genomgått en omfattande uppgradering som kommer att förbättra användarnas upplevelse av kommunikation via iPhone. En av de mest imponerande funktionerna i den nya versionen är möjligheten att skapa personliga Contact Posters. Denna funktion gör det möjligt för användarna att anpassa sina visningsbilder för inkommande samtal på ett unikt och personligt sätt. Nu kan du välja en bild eller ett foto som representerar dig själv eller din personlighet för att visa upp för dina kontakter.

En annan spännande funktion som har lagts till i Telefon-appen är Live Voicemail. Detta ger användarna möjlighet att se en realtids-transkribering när någon lämnar ett röstmeddelande. På så sätt kan användarna snabbt få en sammanfattning av meddelandet utan att behöva lyssna på hela röstmeddelandet. Detta sparar tid och ger användare möjlighet att snabbt bedöma om samtalet är brådskande eller kan vänta.

Den nya Telefon-appen erbjuder också förbättrad autokorrigering för att hjälpa användare att skriva snabbare och mer exakt. Dessutom, genom att använda den inbyggda bildbearbetningsfunktionen kan användarna nu skapa Live Stickers genom att lyfta ut motiv från sina favoritbilder. Detta ger användarna möjlighet att skapa unika och personliga stickers att använda i sina meddelanden.

Den senaste uppdateringen av Telefon-appen kommer verkligen att revolutionera användarnas kommunikationsupplevelse. Med funktioner som Contact Posters, Live Voicemail, förbättrad autokorrigering och möjlighet att skapa Live Stickers kommer iPhone-användare att få en ännu mer personlig och effektiv upplevelse när det gäller att hålla kontakten med familj, vänner och kollegor.

Uppdateringar i FaceTime

FaceTime har nu fått spännande uppdateringar som kommer förbättra användarupplevelsen. En av de mest efterlängtade funktionerna är stödet för ljud- och videomeddelanden. Nu kan användare enkelt lämna meddelanden när de inte får svar, vilket ger större flexibilitet och möjlighet till kontinuitet i kommunikationen.

I tillägg till ljud- och videomeddelanden kan användarna också uttrycka sig genom olika reaktioner under samtal. Detta gör kommunikationen ännu mer interaktiv och dynamisk, vilket hjälper till att förstärka känslan av närvaro trots distans.

En annan spännande uppdatering är att FaceTime numera kan användas på Apple TV genom funktionen Kontinuitetskamera. Detta ger användarna möjlighet att njuta av videosamtal på hemmets största skärm och skapa en mer engagerande och gemensam upplevelse.

FaceTime blir därmed ännu mer en central del av användarnas digitala kommunikation, oavsett om det gäller personliga samtal med vänner och familj eller professionella möten och presentationsfunktioner.

Uppdateringar i Meddelanden-appen

Meddelanden-appen har genomgått en betydande uppdatering med spännande nya funktioner som kommer att förbättra kommunikationsupplevelsen för användarna. En av de mest framstående uppdateringarna är den nya och förbättrade användarupplevelsen av emojimärken och möjligheten att skapa Live Stickers genom att enkelt lyfta ut motiv ur bilder. Detta ger användarna möjligheten att kommunicera och uttrycka sig på helt nya och kreativa sätt.

Utöver dessa spännande funktioner har Meddelanden-appen också integrerat en meny med iMessage-appar, vilket ger användarna tillgång till olika appar inuti själva appen för att ytterligare förbättra användarupplevelsen. Detta öppnar upp för en rad olika interaktions- och kommunikationsmöjligheter.

En annan förbättring i Meddelanden-appen är den uppdaterade sökfunktionen, som gör det enklare och snabbare för användare att hitta tidigare meddelanden och konversationer. Dessutom kan användare nu enkelt svara på inlägg i en konversation genom att helt enkelt svepa på textbubblan, vilket ger en smidigare och effektivare kommunikation.

En ny och spännande funktion som har introducerats i Meddelanden-appen är “Check In”. Denna funktion gör det möjligt för användare att enkelt meddela familjemedlemmar och vänner att de har kommit fram ordentligt till en specifik plats. Detta kan vara särskilt användbart vid resor eller när man vill dela sin position med andra.

Funktion Beskrivning
Emojimärken Ny och förbättrad upplevelse av emojimärken
Live Stickers Möjlighet att skapa Live Stickers genom att lyfta ut motiv ur bilder
iMessage-appar Access till olika appar inuti Meddelanden-appen
Sökfunktion Förbättrad sökfunktion för att hitta tidigare meddelanden och konversationer
Svara på inlägg Möjlighet att enkelt svara på inlägg genom att svepa på textbubblan
Check In Funktion för att meddela familjemedlemmar och vänner om ankomst till en plats

Enklare delning med AirDrop och NameDrop

AirDrop är en funktion som har fått uppdateringar i iOS 17, vilket gör det enklare och snabbare för användare att dela olika typer av innehåll mellan sina Apple-enheter. Med AirDrop kan du enkelt skicka bilder, videor, dokument och annat till personer i din närhet.

Men förutom AirDrop har iOS 17 också introducerat en annan spännande funktion som heter NameDrop. Med denna funktion kan användare enkelt dela kontaktinformation med varandra genom att placera sina iPhone-enheter intill varandra eller genom att hålla en iPhone intill en Apple Watch.

 • Namn: AirDrop
 • Funktion: Enkelt och snabbt dela olika typer av innehåll mellan Apple-enheter
 • Användning: Placera enheter intill varandra för att dela innehåll
 • Namn: NameDrop
 • Funktion: Dela kontaktinformation genom att placera enheter intill varandra
 • Användning: Håll iPhone intill Apple Watch eller placera iPhone-enheter intill varandra

Med AirDrop och NameDrop blir det enklare och smidigare att dela innehåll och kontaktinformation med personer i din närhet. Funktionerna erbjuder snabba och intuitiva sätt att dela och ansluta på och gör det ännu enklare att hålla kontakten med vänner, familj och kollegor.

“AirDrop och NameDrop gör det enklare än någonsin att dela innehåll och kontaktinformation mellan Apple-enheter.”

Bättre autokorrigering och smartare inmatning vid diktering

Autokorrigeringen i iPhone 14 har genomgått en betydande uppgradering med hjälp av en ny språkmodell som använder maskininlärningsteknik. Detta resulterar i en mer precisionsbaserad autokorrigering och förbättrad textinmatning på enheten.

Nya funktioner inkluderar nu möjligheten att visa förslag när användaren skriver, vilket underlättar och effektiviserar textinmatningen. Dessutom kan användare nu enkelt lägga till hela ord och avsluta meningar genom att trycka på mellanslagstangenten.

En annan betydande förändring är den förbättrade dikteringsfunktionen. iPhone 14 använder en ny modell för språkigenkänning, vilket leder till mer exakta och noggranna dikteringar.

“Den nya autokorrigeringen och smartare inmatningen vid diktering på iPhone 14 är verkligen revolutionerande. Det är otroligt hur enheten kan förutse vad jag vill skriva och ge mig bättre textföreslag. Dikteringsfunktionen har verkligen förbättrats och känner av mitt tal på ett imponerande sätt!” – En nöjd iPhone-användare

StandBy visar översiktsinformation när iPhone ligger på laddning

StandBy är en ny funktion som är tillgänglig på iPhone 14 och iPhone 14 Pro när enheterna ligger på laddning. Denna funktion möjliggör visning av översiktsinformation på skärmen i helskärmsläge. Genom StandBy kan användaren vara uppdaterad och se viktig information på avstånd.

När iPhone ligger på laddning kan användaren välja att visa olika typer av information på skärmen. Det kan vara en snygg tidsvisning som visar klockslag och datum, favoritbilder som ger en personlig touch eller användbara widgetar som ger snabb åtkomst till viktig information.

En av de huvudsakliga fördelarna med StandBy är att användaren kan hålla sig informerad även när iPhone inte är i direkt användning. Det är en praktisk funktion som kan vara till nytta när telefonen ligger en bit bort men användaren ändå vill ha en överblick över viktiga händelser och notiser.

StandBy stödjer även funktioner som liveaktiviteter och Siri. Det innebär att användaren kan ha en aktiv och dynamisk skärm även när telefonen inte används aktivt. Inkommande samtal och större notiser kan också visas på skärmen för att underlätta att vara uppdaterad på viktiga händelser.

Det är viktigt att notera att för iPhone 14 Pro är skärmen alltid på med hjälp av lågenergisättning, vilket innebär att StandBy-funktionen alltid är aktiv. Det ger användaren konstant åtkomst till översiktsinformation och viktiga meddelanden.

StandBy på iPhone

Fördelar med StandBy:

 • Visar översiktsinformation på helskärmen när iPhone ligger på laddning
 • Möjlighet att visa snygg tidsvisning, favoritbilder eller användbara widgetar
 • Stödjer liveaktiviteter, Siri, inkommande samtal och större notiser
 • På iPhone 14 Pro är skärmen alltid på för att ge konstant åtkomst till information

Journal – ett nytt sätt att uppskatta ögonblick i vardagen

Journal är en ny app där användare kan skriva dagbok och uttrycka tacksamhet. Genom användning av maskininlärning erbjuder appen anpassade förslag till dagboksinlägg baserat på användarens aktiviteter, vilket underlättar reflektion och självutveckling. Med Journal kan användare fånga och dokumentera sina tankar, upplevelser och känslor för att skapa en meningsfull samling av ögonblick i vardagen.

Appen Journal är utformad för att skydda användarens integritet och säkerhet. All information som skrivs i dagboken är krypterad och endast tillgänglig för användaren själv. Detta ger ett tryggt och privat utrymme för att uttrycka ens tankar.

 • Enkel att använda: Journal-appen är intuitiv och enkel att navigera.
 • Schemalägg notiser: Användare kan schemalägga påminnelser för att skriva dagboksinlägg regelbundet.
 • API:t Journaling Suggestions: Utvecklare kan använda API:t för att integrera förslag på dagboksinlägg i sina egna appar.

“Journal-appen har revolutionerat sättet jag uttrycker mina tankar och känslor. Genom att skriva dagbok och uttrycka tacksamhet har jag lärt mig att uppskatta små ögonblick i vardagen och reflektera över mitt liv.” – Användare av Journal-appen

Oavsett om du vill dokumentera dina framsteg, uttrycka tacksamhet eller bara ha en plats där du kan skriva fritt, erbjuder Journal en kreativ och meningsfull upplevelse. Ladda ner appen idag och upptäck hur dagboksskrivning kan berika ditt liv.

Andra förändringar i iOS 17

Förutom de nämnda funktionerna innehåller iOS 17 också flera andra förändringar. Safari har fått utökat skydd för privat surfning och användare kan nu dela lösenord med grupper av kontakter. Appen Hälsa har också fått nya funktioner för psykisk hälsa. Dessutom presenterar Apple nya alternativ för att streama spel och över 50 kommande rapporter inom engagemang, handel, och appanvändning.

Utöver de revolutionerande förändringarna i iPhone 14 och de uppdateringar som skett i telefon-appen, FaceTime och Meddelanden, finns det flera spännande nyheter som kommer med iOS 17. En av de intressanta förändringarna är i Safari-appen, som nu har fått förbättrat skydd för privat surfning. Detta innebär att användare kan känna sig ännu tryggare när de navigerar på webben.

En annan förändring som kommer med iOS 17 är möjligheten att dela lösenord med grupper av kontakter. Detta kan vara särskilt användbart när man delar tillgång till olika appar eller webbplatser med familjemedlemmar, vänner eller kollegor. Istället för att behöva dela lösenordet manuellt kan man nu enkelt dela det direkt från sin iPhone.

En annan intressant förändring finns i appen Hälsa, som har fått nya funktioner för att främja psykisk hälsa. Med nya verktyg och resurser kan användare nu få stöd och vägledning för att hantera stress, förbättra sömnen och arbeta med sin allmänna hälsa och välbefinnande.

Sist men inte minst har Apple också presenterat nya alternativ för att streama spel och över 50 kommande rapporter inom engagemang, handel och appanvändning. Dessa förändringar kommer att ge användarna ännu mer valmöjligheter och förbättra deras användarupplevelse inom olika områden.

Med dessa förändringar och uppdateringar i iOS 17 fortsätter Apple att sätta standarden för innovation och användarvänlighet. Användare kommer att kunna njuta av en ännu bättre upplevelse med sin iPhone 14 och alla de nya funktioner och förbättringar som kommer med den senaste versionen av iOS.

Priser och abonnemang för iPhone 14

För den som är intresserad av att köpa en iPhone 14 finns det olika alternativ tillgängliga beroende på individuella preferenser och ekonomiska situationer. Priset för en iPhone 14 utan abonnemang börjar på 11 995 kronor. Detta gör den till en investering som kräver en noggrann övervägning innan ett beslut fattas.

För de som föredrar att köpa en iPhone 14 med abonnemang finns det flera operatörer som erbjuder olika alternativ. Bland de mest populära operatörerna som erbjuder abonnemang för iPhone 14 och iPhone 14 Pro märks Tre, Comviq, Telia, Telenor, och Tele2. Dessa operatörer har olika priser och inkluderad surfmängd i sina abonnemang, vilket ger användare möjlighet att välja det alternativ som bäst passar deras behov och budget.

Exempel på abonnemang för iPhone 14 hos olika operatörer:

Operatör Pris per månad Inkluderad surfmängd
Tre 299 kr 16 GB
Comviq 349 kr Unlimited
Telia 389 kr 30 GB
Telenor 449 kr 25 GB
Tele2 499 kr Unlimited

iPhone 14

Det är viktigt att noggrant jämföra både priset och inkluderad surfmängd innan man väljer ett abonnemang för sin iPhone 14. Genom att göra en grundlig undersökning kan man säkerställa att man får den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Oavsett om man väljer att köpa sin iPhone 14 med eller utan abonnemang finns det alternativ för alla behov och budgetar.

Val av iPhone 14-modeller

När man ska välja en iPhone 14-modell finns det några faktorer att ta hänsyn till. Både de vanliga iPhone 14-modellerna och Pro-modellerna har olika storlekar och funktioner som passar olika behov och preferenser.

Pro-serien utmärker sig med sin högre ljusstyrka och interaktiva sensorpaneler, vilket ger en mer avancerad skärmupplevelse. För de som prioriterar bästa kamera och skärm, tillsammans med de senaste funktionerna, är Pro-serien det bästa valet.

Priserna för iPhone 14-modellerna kan variera beroende på operatör och abonnemang. Det är viktigt att göra en noggrann prisjämförelse för att hitta det bästa erbjudandet som passar ens budget och behov.

Vid val av iPhone 14-modeller är det också viktigt att ta hänsyn till ens egna preferenser och användningsområden. Genom att jämföra egenskaper och funktioner kan man välja rätt modell som bäst motsvarar ens förväntningar och behov.

FAQ

Vilka revolutionerande funktioner gör iPhone 14 till årets måste-ha?

iPhone 14 kommer med flera revolutionerande funktioner, inklusive personliga Contact Posters i Telefon-appen, ljud- och videomeddelanden i FaceTime, och en helt ny upplevelse av emojimärken och möjlighet att skapa Live Stickers i Meddelanden-appen. Det finns också förbättrad delning med AirDrop, bättre autokorrigering, och en ny app kallad Journal för att uttrycka tacksamhet. Dessutom finns det funktioner som StandBy, som visar översiktsinformation när iPhone ligger på laddning. Sammantaget gör dessa funktioner iPhone 14 till årets måste-ha för 2023.

Vilka uppdateringar har Telefon-appen fått?

Telefon-appen har fått en stor uppgradering med personliga Contact Posters, som gör det möjligt för användarna att anpassa sina visningsbilder för inkommande samtal. Live Voicemail ger användarna möjligheten att se transkribering i realtid när någon lämnar ett röstmeddelande och bestämma om de vill ta samtalet eller inte. Det kommer även att finnas förbättrad autokorrigering och möjlighet att skapa Live Stickers genom att lyfta ut motiv från bilder.

Vad är nytt i FaceTime?

FaceTime har nu stöd för ljud- och videomeddelanden, vilket gör det möjligt för användarna att lämna meddelanden när de inte får svar. Användare kan också uttrycka sig med olika reaktioner under samtal. Dessutom kan FaceTime nu användas på Apple TV med funktionen Kontinuitetskamera, som möjliggör videosamtal på hemmets största skärm.

Vilka uppdateringar har Meddelanden-appen fått?

Meddelanden-appen har fått en rejäl uppdatering med en ny upplevelse av emojimärken och möjlighet att skapa Live Stickers genom att lyfta ut motiv ur bilder. Användare kan nu kommunicera på nya sätt med olika funktioner i appen, inklusive en meny med iMessage-appar. Sökfunktionen har också förbättrats och användare kan enkelt svara på inlägg i en konversation genom att svepa på textbubblan. Dessutom finns det en ny funktion som heter Check In, där användare kan meddela familjemedlemmar och vänner att de har kommit fram ordentligt.

Vilka förbättringar har gjorts i delningsfunktionerna med AirDrop och NameDrop?

AirDrop har fått uppdateringar som gör det enklare och snabbare att dela innehåll. En annan funktion, NameDrop, gör det möjligt för användare att enkelt dela kontaktinformation genom att placera sina iPhone-enheter intill varandra eller hålla en iPhone intill en Apple Watch. Användare kan också dela innehåll eller starta SharePlay för att lyssna på musik, titta på filmer eller spela spel tillsammans när deras iPhone-enheter är nära varandra.

Vad har förbättrats i autokorrigering och smart inmatning vid diktering?

Autokorrigeringen har uppdaterats med en ny språkmodell som använder maskininlärning för förutseende text. Det ger en mer precision i autokorrigeringen och bättre textinmatning. Förslag visas när användaren skriver och det är nu möjligt att lägga till hela ord och avsluta meningar genom att trycka på mellanslagstangenten. Dikteringsfunktionen har också förbättrats med en ny modell för språkigenkänning.

Vad är StandBy och vad kan det göra?

StandBy är en ny funktion som visar översiktsinformation i helskärmsläge när iPhone ligger på laddning. Användaren kan se information på avstånd, till exempel snygg tidsvisning, favoritbilder eller widgetar. StandBy stödjer även liveaktiviteter, Siri, inkommande samtal, och större notiser som underlättar när iPhone ligger en bit bort. Funktionen är alltid på för iPhone 14 Pro eftersom skärmen alltid är på.

Vad kan man göra med appen Journal?

Journal är en ny app där användare kan skriva dagbok och uttrycka tacksamhet. Appen använder maskininlärning för att ge anpassade förslag till dagboksinlägg baserat på användarens aktiviteter. Användare kan även schemalägga notiser för att göra dagboksinlägg till en vana. Journal är byggd för att skydda användarens integritet och all information är krypterad. Utvecklare kan också lägga till förslag på dagboksinlägg i sina appar med hjälp av API:t Journaling Suggestions.

Vilka andra förändringar finns det i iOS 17?

Förutom de nämnda funktionerna innehåller iOS 17 också flera andra förändringar. Safari har fått utökat skydd för privat surfning och användare kan nu dela lösenord med grupper av kontakter. Appen Hälsa har också fått nya funktioner för psykisk hälsa. Dessutom presenterar Apple nya alternativ för att streama spel och över 50 kommande rapporter inom engagemang, handel och appanvändning.

Hur mycket kostar iPhone 14 och vilka abonnemang finns det?

Priset på iPhone 14 börjar på 11 995 kronor utan abonnemang. För de som vill köpa med abonnemang finns det olika alternativ med olika priser och datamängd. Tre, Comviq, Telia, Telenor, och Tele2 erbjuder olika abonnemang för iPhone 14 och iPhone 14 Pro med olika priser och inkluderad surfmängd.

Hur ska man välja mellan olika iPhone 14-modeller?

När man ska välja en iPhone 14-modell är det viktigt att ta hänsyn till egenskaperna och priserna. De vanliga modellerna och Pro-modellerna har olika storlekar och funktioner. Pro-serien har exempelvis högre ljusstyrka och interaktiva sensorpaneler. Om man är ute efter bästa kamera och skärm, tillsammans med senaste funktionerna, är Pro-serien det bästa valet. Priserna kan variera beroende på operatör och abonnemang. Det är också viktigt att tänka på ens egna preferenser och behov när man väljer mellan årets iPhone 14-modeller.

Leave a Reply